Madem gastronomi dedik🍽 o halde merak edenler icin merak edilen konularda biraz da olsa yardımcı olma amacıyla bilgi verelim 😊 Bana en çok sorulan sorulardan birisi 'GASTRONOMI BÖLÜMÜNDE, ICECEK TEKNOLOJISI DERSINDE ALKOLLÜ ICECEK TATMAK ZORUNLU MU? ' 🤔🤔🤔 sorusu. Bende buna açıklama getirmek ve kafası bulanık olanları aydınlatmak istiyorum 😊 Arkadaşlar gastronomi bölümünde 3. Sınıfta #içecekteknolojisi isimli bir dersimiz var. Dersin içeriği alkollü ve alkolsüz içecekler. Bir içkinin a dan z ye her şeyi öğreniliyor neredeyse. Hasatından yapım aşaması, sunumu, şişelenmesi vs her şey. Yani kitap üzerinden öğreniliyor. (Teorik olarak) 4. Sinifta ise seçmeli olarak "şarap kültürü" dersi bulunmakta. 🍷🍷🍷 kimi okullar pratik yani uygulamalı olarak göstermeyi tercih ediyor. (Bunun sebebi biliyorsunuz şarap sadece içki olarak değil, bir çok yemeğin baş kahramanı 🍜) Ve aşçı olacak olan adaylar yapacağı yemeğin tadını elbette bilmesi gerekir. 👉 Bu konuda haklılar katılıyorum. Yalnız müslüman bir ülkede yaşadığımız ve dinimizin kuralları gereği bunu yapmak istemeyen bir çok öğrenci var. Bu da doğru. O bakımdan hiç bir prosedürde "şarap kültürü dersinde şarap tatmak, öğrenciler tarafından zorunludur" gibi bir hüküm bulunmamakta. Zaten hiç bir hocamız hiç bir şekilde bizi bu seçime zorlamamaktadır. Tatmak isteyenlere serbest, istemeyenlere de zorlama olmadan saygı duyulmaktadır (olması gerektiği gibi) 😊 Iciniz bu konuda rahat olsun 👍👍😊😊 Başka sormak öğrenmek istediğiniz her şey için bana ulaşıp sorabilirsiniz 😊🤗 teşekkür ederim 🤗🤗✋✋
Instagram 👉
https://www.instagram.com/gastronomivedahasi/?hl=tr
Hangi üniversitede okuyorsunuz acaba? Bu söylediğiniz her üniversite için geçerli mi acana diye merak ediyorum 👀 teşekkür ederim
YanıtlaSilRakı fiyatlarını mı merak ediyorsunuz? Tıklayın: rakı fiyatları 2021
YanıtlaSilBu sorunun cevabini aylardır arıyordum etrafımda bazı kişiler var yok tatman zorunlu yoksa hoca derste bırakıyo falan diyordu valla hızır gibi yetiştin çok teşekkurler
YanıtlaSil