Yumurta kokmayan CREME BRULEE
Aşağıda bu tatlıya neden bu kadar taktığımı anlattım :) Bizene yaa ondan sen bize tarif ver derseniz direk tarifi okumaya başlayabilirsiniz :) Ama yok senin derdin bizim derdimiz be merve ayıp ettin derseniz de, canlarım benim o zaman okumaya devam edin derim :)
Valla kokmuyor billa kokmuyor. Denedim, gördüm, tattım yani. Bu yumurta olayına bu kadar takma sebebim; Yumurta kokusuna gerçekten hiç dayanamıyorum. Bilmiyorum yani hayattan falan soğuyorum o an :) O sebeple de bu tatlı da bu konu benim için çok önemliydi. Creme Brule ne alaka derseniz ondan da bahsedeyim. Ev arkadaşımın geçen seneki almanya stajı sebebi ile Almanya da çalıştığı fransız restoranında bu tatlıyı yemesi ve bana içindeki o kokudan bahsetmesi ile merak edip araştırmamla başladı diyebilirim :D (açıklama çok uzun oldu sanırım) İşte buna bakarken ben de bir merak oluştu. büyüdü de büyüdü. Yani dışarıda gidip tatmak istedim ama uygun yer var mı bilemedim. Bir de bir şeyi ilk defa tadacaksam o anki aldığım lezzet ya da tam tersi; benim ön yargımı oluşturuyor. Benim için önemli yani. Bir gün deneyeceğim derken derken bugün dünya mutfağı dersinin sınavında yapmak geldi aklıma. Tabi 1 hafta önce belli oldu :) Ooo Merve fırsat bu fırsat dedim ve başladım araştırmaya not almaya . Bir sürü tarif izledim. Kendime düzgün bir tarif çıkardım. Ve şimdide o tarifi aşağıya yazıyorum :)
MALZEMELER
-Süt ( Yarım su bardağı)
-1 paket hazır krema (200 ml. olanlardan)
-2 yumurta (birisi normal olarak kullanılacak diğerininse sarısı)
-Toz şeker (yarım su bardağı)
-Vanilin (2 paket)
YAPILIŞI
-Krema, süt ve vanilyayı kaynama noktasına gelene kadar ( ama kaynamayacak ) Sonra kenara alın.
-Bir başka kapta yumurta ve yumurta sarısına şekeri ekleyip bir süre çırpın. ( rengi hafif açılana kadar)
-Krema ve süt karışımını yavaş yavaş yumurtalara ekleyin ( hem ekleyin hem karıştırın)
-Sonra kaplara alın. ( 4 kap çıkıyor) (kaplara döktükten sonra üzerlerindeki köpüğü kaşık yardımıyla alabilirsiniz. Bu pürüzsüs bir görünüm sağlayacaktır)
-Yerleştirdiğimiz tepsiye kapların yarısına gelecek kadar su ekleyin (bu kabarmasını engeller)
-150 C de 40-50 dk kadar pişirin.
-Üzerleri hafif kızarınca fırından alıp biraz oda ısısına gelmesini bekleyin.
-En son servis etmeden önce üzerine şeker döküp pürmüz yardımıyla yakabilirsiniz.
AFİYET OLSUUUUNNNN :)
Yaparsanız eğer mutlaka fotoğrafları bekliyorum :)
Pürmüz olduğuna emin misin hürmüz olmasın o.
YanıtlaSilBi araştır bakalım neymiş:)
Sil