Duygu Tuğcunun pandispanya tarifi



Şu zamanda katkı maddesiz , doğal ve kabarık bir pandispanya yapmak biraz sıkıntılı. Biliyorum . Bende aynı durumdaydım kiii işte o anda @chefduygutugcu nun tarifi cıktı karşıma ❤ Ben de tarifi olduğu gibi denedim ve sonuç ortada 😁 Tarifi sizlerle de paylaşacağım. (Bu tariften 2 ayrı kalıpta pandispanya keki çıkıyor onu şimdiden söyleyeyim) 1 tane pasta yapacaksanız tarifi yarıya indirin !



MALZEMELER .

210 gr un 
100 gr mısır nişastası 
170 gr toz şeker 
170 gr toz şeker (iki kere şeker var doğru)
1 tutam tuz
1 paket vanilya 
9 yumurta


YAPILIŞI


Un, nişasta ve vanilyayı bir kapta birleştirip karıştırın. Yumurta sarılarını mikser ile en hızlı derecede bir süre çevirdikten sonra 170 gr şekeri ekleyin. Rengi mayonez rengine döndüğü anda yarım çay bardağı kaynar suyu azar azar ekleyin (yavaş yavaş ekleyin ki yumurtalar pişmesin). O kenarda dururken yumurta aklarını biraz köpürttükten sonra içine bir tutam tuz, biraz daha köpürdükten sonra içine diğer kalan şekerleri ekleyin ve ters çevirdiğinizde akmayacak hale gelene kadar çırpın. (Burası biraz yorucu ve uzun süren bir aşama) Kenarda bekleyen yumurta sarılarının yarısını beyazlar ile buluşturup yukarıdan aşağıya doğru yumurtaları söndürmeden karıştırın. Sonra diğer yarısını da döküp yavaşça birbirine yedirin. Un karışımını elek yardımı ile yavaş yavaş bu karışıma ekleyerek birleştirme işlemini bitirin ve istediğiniz boydaki kalıplara kabarma payı bırakarak dökün. 175 derece de 35-40 dk pişirin. Ilk 15 20 dk fırının kapağını açmayın. Pişip pişmedigini kürdan ile kontrol ederek anlayabilirsiniz 😊❤



Bu pandispanya ile yaptığım pasta 👇






Instagram hesabım için tıklayın

e posta - Merveel@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak dersleri için alınan malzemelerin parasını kim karşılıyor?

Gastronomi bölümü dezavantajları

Gastronomi bölümünde içki içmek zorunlu mu ?