Sadece 3 malzeme ile doğal DONDURMA





     Malzemeler ;


     - 1 litre süt
     - 1 su bardağı şeker
     - 2 yemek kaşığı salep



     Yapılışı;


 Öncelikle süt ve şekeri ocağın altını açmadan önce bir güzel karıştıralım. Daha sonra salep'i de ekleyip ocağın altını açıp karıştırmaya devam edelim. Hepsini iyice eritip özdeşleştirelim. Şimdi ise muhallebi yapar gibi yavaş yavaş süt kaynayana kadar karıştıralım. ( bu karıştırma işi biraz zaman alıyor ama bize işlemez 😄)  süt kaynadıktan 10 dk sonra ocağın altını kapatabiliriz. Soğuduktan sonra bir kaba alıp buzluğa atalım. Buzlukta 5-6 saat beklemesi gerekiyor. İşte önemli olan yer burası. Saat başı buzluktan çıkarıp dondurmamızı sürekli karıştırmamız gerekiyor.  Bunun sebebi buzlanmayı engellemek. Ve dondurma hazır 😋

   En güzel kısma şimdi geldik😄  Sunum.. Tamamen zevkinize kalmış. Isterseniz üzerine benim yaptığım gibi damla çikolata atabilirsiniz.



    Kavun ve yaban mersini ile de çok güzel kesinlikle öneririm 😋👇



     Yada boncuk çikolata 🤗 (buna bayılıyorum)



Yada yadaa hazır ve tek kullanımlık  soslar satılıyor. Çikolatalı, böğürtlenli,→ karamelli vs . İsterseniz de sade 😚

Kocaman afiyet olsun 🤗🤗


Instagram hesabım → https://www.instagram.com/gastronomivedahasi/?hl=tr
e-posta adresim →  merveel@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak dersleri için alınan malzemelerin parasını kim karşılıyor?

Gastronomi bölümü dezavantajları

Gastronomi bölümünde içki içmek zorunlu mu ?