Gastronomi Kazananlara Öneriler



Tebrikleeeeeeeeerrrr👏 Artık sende bizdensin. Hoşgeldin aramıza. Bu işi de sağ salim atlattığına göre gel bakalım şöyle.  Sana diyeceklerim var.

-Öncelikle Gerçekten okumasi çok havalı ve zevkli bir bölüm👍 keyfini çıkarın.

- Zevkin yanında üzücü taraflar da var tabi. Mesela çok heveslenme, ilk yıl mutfağa giremeyecek, kedinin ciğere bakışı gibi uzaktan üst sınıftakilerin mutfak maceralarına bakacaksın. Olsun üzülme seneye sende ordasın.

-Nasılsa kazandım diye gaza gelipte kafana göre forma yaptırma parana yazık olur. Çünkü onu anca evde giyersin, okul kendi formasını giydiriyor çünkü  (bununda çaresi var korkma. Mezun olunca kafana göre yaptırırsın en güzelinden 😎)

-Evet biliyoruuum çok heveslisin mutfağa girmeye ama üzgünüm mutfak dersi hergün yok.

-İlk  yılın dersleri sıkıcıdır buna alış. Matematik veren okullar bile var düşün.  Ama sabreden derviş muradına  erecek.

-Gider gitmez "ohhh artık rahatım" kafasına girmem yerinizde olsam. Biz gastronomi öğrencileriyiz. 1 gün çalışsak bile emin olun çok kişinin önüne  geçeriz (mesleki açıdan) yani mutlaka mutfakta çalışabileceğiniz bir iş bulun ve bir kaç saatinizi mutfağa ayırın.

-Yabancı dil... Okul ve iş dışında çok vaktiniz olmayacağı için okulda gördüğünüz yabancı dil derslerini çok iyi değerlendirin. (Sizi bir amerikalı yapmayacak ama eldekini değerlendirmek lâzım)

-Gastronomi zor bir bölüm değil. (en azından bana göre) Dersi derste dinlerseniz sınava ayrıyeten çalışmak zorunda kalmazsınız.

Ezbere dayalı bir bölüm olduğu için mutlaka ama mutlaka not tutun.

-Derste öğrendiğiniz tarifleri (özellikle soslar) evinizde deneyin. Bu iş anca deneyerek öğrenilir.

-Hocaların her dediği kitaba balıklama atlamayın. Önce biraz bekleyip araştırın.
Üniversitede fotokopi şeklinde satılan kitaplar çok daha ucuz. (Sonra alo baba param bitti 'lere kalırsınız diyeyim yani) 

-Dergi ve yemek kitabı sevenlerdenseniz mutlaka düzenli olarak dergi almanızı öneririm. Bu sizi mesleğe karşı sıcak tutacaktır.
 
-Bazen "yanlış mı yaptım acaba seçmesemiydim" gibi sorular kafanızı bulandıracak ama merak etmeyin  gerçekten isteyen biri iseniz mutlaka bir yolunu bulup  bu düşünceden kurtulacaksınız.

-Tatil için eve ilk gittiğiniz zaman annenizin gün arkadaşları tarafından istenilen ' iyi kabaran kek tarifi' sizi korkutmasın. Nasılsa sizin daha 1. Sınıf olduğunuzu ve henüz okulda bir şey ögrenmediğinizi anlamayacakları için "Tabii emel teyzecim vermem mi deyip, internetten kopyala yapıştır yapın gitsin"

-Gelelim namusumuz olan bıçaklara... işte bunu şimdiden kafanıza göre alabilirsiniz. Okulda da toplu olarak alıyorlar ama hiç tavsiye etmem çünkü verilen parayı hak etmeyen uyduruk takımlar hepsi. En güzeli gidin araştırın ve kendiniz seçin.

-Mutfak derslerinde hoca herkesle tek tek uğraşmıyor bunu bil (özel okulları bilemem) Bu yüzden derslere hazırlıklı git ve çok çalış.

-Mutfakla ilgili paneller, eğitimler, workshoplar, seminerler ne bulursan git, katıl ve belgeni al. Mezun olduktan sonra kabarmış CV için de bi "allah razı olsun merve" ni alırım artık.

-Mezun olur olmaz 10 bin lira maaş almıyoruz üzgünüm.

-1. Sınıftan 4. Sınıfa hatta mezuniyetine kadar "gastronomi okuyup napcan yeaa" "Başka bölüm mü yoktu ki" "Sen şimdi mezun olunca ne olcan" "sen gastronomi okuyosun bi su kat bakim hahahah" diyen espri seviyesi düşük ve sizin seçimlerinizi küçümseyen insanusların asla soyu tükenmeyecek bunu bilin. Onlara benden de selam ✋
.
.
Diyeceklerim bu  kadardı. Tekrardan hepinizi tebrik ediyorum. Hadi bakalım geleceğin adayları hepinize başarılar 😊😄

(Daha fazlası ve sorularınız için)Instagram 👉 https://www.instagram.com/gastronomivedahasi/?hl=tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak dersleri için alınan malzemelerin parasını kim karşılıyor?

Gastronomi bölümü dezavantajları

Gastronomi bölümünde içki içmek zorunlu mu ?