Pratik şerbetli bayram tatlısı


VEZIR PARMAĞI 


Yani bayram sabahı kahvaltından sonra bile yarım saat içinde hemmencecik yapabileceğiniz bir tatlıdır 😊 Ay yok yetiştiremedim ay yok misafirler gelmek üzeri falan filan heeepsi geride kaldı 😄 Bu tarif ile tatlınız yarim saate yanında çay ile kucağınıza olacak 😄 o zaman ne diyoruz 🤔
GEELLLSIN TARIIIIFFFF😄😄
Bu da tatlının bir başka türlüsü😊 

-Vezir parmağı-

Yarım paket margarini 1 su bardağı şeker ile iyice birbirine yediriyoruz. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 paket vanilin döküp karıştırıyoruz.  Sonra eleyerek 1 paket kabartma tozu ve un (kulak memesi kıvamına gelene kadar) döküp iyice karıştırıyoruz.  Hamur hazır. Uzun ve kalın şekiller vererek yağladigimiz tepsiye diziyoruz.  

-Şerbet- 
1,5 bardak şeker 2 bardak şu

Tatlımız fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişmesi gerekiyor. Mesela davul fırınlarda 15 dk da hazır.  Şerbet soğuduktan sonra, tatlı da fırından çıktıktan 5-6  dakka sonra iki seven kavuşturulur. Ve yaklaşık 10-15 dakika tatlının şerbeti çekmesi beklenir. 

Veeeee hazıııııırrrrrr 😊😊 öyle uzun yazdığıma bakmayın harbiden yarim saat bee






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak dersleri için alınan malzemelerin parasını kim karşılıyor?

Gastronomi bölümü dezavantajları

Gastronomi bölümünde içki içmek zorunlu mu ?