Kim yaptı bunu hemen söylesin ! Dedirtmeye var mısınız? 😊


😊😊😊😊

Herkese selaaaaaaammmm 😊

  Bugün miss gibi bir tarifle buradayım 😊 Var mısınız pazar kahvaltılarını şenlendirmeye 😄 bu vereceğim tarifle aile bireyleri sabah uyanınca o mis gibi kokunun önce sizin evden geldiğine inanmayacaklar. Yataktan doğrulup mutfağa doğru yol alırken Ayyy birisi mis gibi bir sey yapmış şu kokuya  bak ya diye söylenirken karşısında sizi elinde bu YUMOŞ POĞAÇALARLA görünce düşüp bayılıyorlar ve hikaye orda başlıyor 😄 o zaman hadi geçelim bu yumuşacık,  çok kolay , evi pastane gibi kokutan yumoş poğaça tarifine 😄


 -YUMOŞ POĞAÇA-

-Büyük Bir kaba 1 su bardağı ılık 'süt' koyuyoruz.
-Daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı 'kuru maya' koyup kaşık ile onu içinde eritiyoruz.
-Sonra üzerine 1 şişe 'maden suyu' döküyoruz. (Çabuk bayatlamaması için)
-Daha sonra içerisine 1 su bardağı 'sıvı yağ' ekliyoruz.
-Sonra üzerine 1 yemek kaşığı 'şeker' 1 tatlı kaşığı 'tuz' ekleyip içinde  eritiyoruz. 
-Ve son malzeme olarak içine  eleyerek 'un' ekliyoruz. (Belli miktarı yok. Kulak memesi kıvamına gelene kadar)


Karışım hazırlandıktan sonra üzerini bir sey ile kapatarak ılık ortamda yarım,  soğuk ortamda 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.  😊

Sonra yağlı kağıt serdigimiz tepsimize hamurlara şekiller vererek ve iç harcını isteğe göre doldurarak diziyoruz. ( Ben beyaz peynir tercih ediyorum ) 

Üzerine 1 yumurta sarısı  sürüyoruz ve isteğe bağlı olarak çörek otu atabilirsiniz. (Normalde bende kullanırım ama bu tarifimde kızarmış denemek istedim ) 😊

Ve son olarak önceden ısıtılmış fırında 180 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 
NOT: Davul fırınlar da 15 dk da pişmektedir.  Diğer firinlarda 40-45 dk .

HERKESE ÇOOOK ÇOK AFIYET OLSUN SIMDIDEN 😊😊

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık :))) Gerçekten de yumoş yumoş bi poğaça olmuşşşş :) 👍👍👍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak dersleri için alınan malzemelerin parasını kim karşılıyor?

Gastronomi bölümü dezavantajları

Gastronomi bölümünde içki içmek zorunlu mu ?