Profiterol tarifi 😌
Çok ama çok sevdiğim bir tatlı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. En çok ta nereninkini beğeniyorum biliyomusunuz? Tabiki de BİM 😋 vallaha çok güzel yapıyo adamlar. 2 tl birde yani 😄 miss.
Neyse ben tarife geçeyim. Aynı kendi yaptığım gibi yazacağım.
Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gr margarin
- 3 adet yumurta (boyu küçükse 4 te olabilir)
Kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin
- 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ufak boyda bir tencere alıyoruz. Içine 1 su bardağı su ve 125 gr margarin koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra içine 1 su bardağı un'u da ekleyip iyice hamur tencereye yapışmaz kıvama genele kadar karıştırıyoruz. Kıvam aldıktan sonra da yaklaşık 5 dk karıştırmaya devam ettim ben. Hamurumuzun iyice soğuması gerekiyor. Sonra hamurumuzu tencereden aldım ve plastik bir kaba koydum. (Tencere çizilmesin diye. Annem cok kızar valla) içerisine teker teker yumurtalarımızı ekliyoruz. (Bakın teker teker diyorum , birini iyice yedirmeden diğerini koyarsak yumurta içinde kaybolmaz ve en kötüsü çiğ çiğ kokar 😏)
Bu işlemi elim yorulmasın diye robotla yaptım. Bileginize güveniyorsanız hadi bakalım görelim sizi 😄 neyse. Sonra yağlı kağıt serdiğim tepsiye yemek kaşığı ile tek tek hamurumu koyuyorum. (Bir önemli not daha! Tepsiye koyduğunuz hamuru kesinlikle tekrar ellemeyin. Yani düzeltmeye falan çalışmayın. Kabarmasında çok etkili çünkü) 180 derece de önceden ısıttıgımız fırınımıza koyup üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. (Sakın pişme aşamasında fırın derecesi ile oynamayın ve fırının kapağını açmayın. Hamur pişerken hemen kremamıza geçelim hadi. Bu kolay ya. Vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp en son vanilyayı ekleyip bir iki karıştırıp tencerenin altını kapatıyoruz. Kremanın iyice soğuması gerek unutmayın. Krema hazır. Hamur da pişti. Hamuru fırından alıp biraz soğuttuktan sonra parmağımızla delip içine sıkma torbamızla kremamızı dolduruyoruz. Cam kasemize profiterollerimizi yerleştirdikten sonra üzerine hazır paket aldığımız çikolata sosumuzu (soğuduktan sonra) döküyoruz ve alıp hepsini yiyoruz 😄
Tarifimi okuduğunuz için teşekkürler kanalıma abone olabilirsiniz falan filan 😄😄
Yorumlar
Yorum Gönder