Alman pastası 🍰




Gerçekten ben bu kadar lezzetli bir şey olduğunu bilmiyordum. Hem kek gibi ama değil de gibi. Ne bilim iste çok güzel bayıldım 😄😋 tarifi kendim yazdım buraya. Kollaya yapıştır yapmadım. Ufak bir kaç bilgi de yazdım aralara. Deneyen pişman olmayacak benden demesi😁 .
.
.
PANDİSPANYA KEKİ İÇİN
-3 yumurta -1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı yoğurt -1 çay bardağı sıvı yağ
-2 silme şu bardağı un -1 er paket kabartma tozu ve vanilya
-1 limon kabuğu rendesi
KREMA İÇİN
-3 sü bardağı süt -3 yemek kaşığı tepeleme un
-1 yemek kaşığı nişasta -1 adet yumurta
-4 yemek kaşığı şeker -1 tatlı kaşığı vanilya -1 limon kabuğu rendesi
-1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
👉önce kremamızı yapalım ki o  soğusun. süt yumurta Şeker un ve nişasta ve Limon Kabuğu rendesini tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştırın ocağın altını açıp devamlı karıştırarak pişirin ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip 3 dakika kadar Mikserle çırpın krema çok katı duruyorsa içine Biraz süt ekleyebilirsiniz. kremayı bir kenara soğumaya bırakın.
👉Şimdi gelelim Kekimize ; Yumurta ve şekeri köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın. ( yumurtayı iyi çırpmak burada çok önemli Eğer iyi çırpmazsak kekimiz yumurta kokacak tır)  süt yoğurt ve Limon Kabuğu rendesini de ekleyip hafifçe karıştırın. un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ( unu yine de yavaş yavaş ekleyin kötü bir hamur almamalı) 26 veya 28 santimlik bir tepsiyi tereyağı ile yağlayıp unlayın hamuru tepsiye dökün ve tepsiyi birkaç kez tezgahın üzerine vurun ki hava kabarcıkları çıksın 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına kekinizi sürün yaklaşık 25-30 dakika da kek pişecektir. pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir kekinizi bir örtü üzerine ters çevirin ılıyınca uzun ağızlı bir bıçakla keki ortadan ikiye kesin kremayı tekrar çırpıp kekin ortasına dökün ve yayın. Üst parçasını kremanın üzerine kapatın En üste bolca pudra şekeri serpip dolaba kaldırın biraz dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz 😊






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutfak dersleri için alınan malzemelerin parasını kim karşılıyor?

Gastronomi bölümü dezavantajları

Gastronomi bölümünde içki içmek zorunlu mu ?