PASTACILIK VE ŞEKER HAMURU eğitim kampı
2017 yazı deyince sanırım aklıma gelen ilk şey "pastacılık kampı" olacak. Ayrıca da unutamayacağım bir anım sanırım. Eee merve yeter sende dır dır dır ne kampmış be diyenleriniz vardır belki, hatta bazen ben bile kendime 'hani tamam artık oldu bitti çok uzatma' falan dediğim oluyor. Ama durduramıyorum icimdeki o mutluluğu ☺ Ve bunun sebebinin artık ne yapmam gerektiğini bilmemden kaynaklandığını düşünüyorum. Yanı uzun zamandır takip edenler bilirler; Pasta malzemesi yada tabak gördüğüm zaman için kıpır kıpır oluyor hemen gidip inceliyorum. Elime alıyorum bakıyorum okuyorum. Hoşuma giden bir şeyse de hemen alıyorum tabiki 😄
Ben bunları yaşarken önüme birden pastacılık kampı çıkınca dayanamadım düştüm aydın yollarına. Aslında ben tek başıma gidecektim ama babam ben ve kız kardeşim üçümüz beraber gittik. Beraber gitme sebebimiz de ertelenmiş bir geziyi gerçekleştirmekti aslında. (Neredeyse kıyı egeyi gezdik çünkü) Neyse biraz kamp ortamından da bahsedeyim. Kamp diyorum çünkü eğitimimiz 3 günlük bir eğitimdi. Bu sebeple çadırlarda konaklandı. Biz biraz ailecek gibi gidince orada değilde başka yerde kaldık. Ama bir daha gitsem çadırda kalmak isterim açıkcası.
Kamp benim için o kadar güzeldi ki anlatamam. Benim için diyorum çünkü benim gibi düşünmeyenlerde vardır belki bilemem. Güzel olmasının sebepleri sadece eğitimlerden değil ortamından da kaynaklanıyor. Bu sene festivalin birincisi düzenlendi ama aksaklıkları geçtim fazlalık vardı 😄 Herkes canla başla çalışıyordu. Tam bir aile ortamı vardı. Onu hissettim. Sorumlular desen aynı şekilde. Bizden biri gibilerdi ve her sıkıntımızla birebir ilgilendiler sağolsunlar. 3 gün o kadar yoğundu ki... Yemek molası dışında akşam 8 e kadar mola verdiğimizi hatırlamıyorum. Ben yoğun çalışmayı sevenlerdenim de biraz 😊 Eğitim sabah 9 da başlayıp akşam 8 de bitiyordu. 8 den sonra da eğlenceler vardı. Konser vs. gibi. Kampın, Incirliova da düzenlenen geleneksel incir festivaline de denk gelmesi sebebiyle coşku, eğlence, konser, kalabalık vs hepsi bir aradaydı yani 😊 Çevre illerden ve büyük kücük her yerden birileri gelmiş ve birbirleri ile tanışıp arkadaş oluyorlar. Fikir alışverişinde bulunuyorlar. Bu çok güzel. Ben de butik pastacıları bulmuşken bir sürü şey sorup öğrendim 😊 Eğitim dışında ise ünlü şeflerin söyleşileri, şovları, tadımları vardı. O çikolataları ve pastaları asla unutmayacağım 😄👌
O zaman kısaca bakalım neler yapmışız 😄
-- ilk gün ilk eğitim ifade eğitiminden.. (ellerimdeki nişasta için kusura bakmayın 😊)
-- Eğitimlerden önce her malzememiz masamızda bu şekilde hazır bizi bekliyordu.
--Çadırlarımız
-- şov olarak yapılıp daha sonra tadım için dağıtılan tamamen doğal ve el yapımı italyan çikolatası. (Bu karamelli olan)
--Çilek kız yapımı eğitiminden (Bu benim yaptığım)
--Afrikalı kız modelleme dersinde. (Kafasını yaparken 😊)
--Şefimizin tabak sunumlarından bazıları...
--Telli sistem figürü eğitimi çalısmam
--wafer paper ile çatlatma tekniği eğitimi ve air brush boyama.
--Bir başka şefimizden içinde bir ben olmadığım ama bir o kadar da lezzetli limon aromalı bu pasta yapımı ve tadımından...
Konserlerin yapıldığı alan. (Resimde küçük olduğuna aldanmayın. Burası ve kampın yapıldığı alan baya büyük bir yerdi 😊)
--Eğitimin yapıldığı çadırlardan birisi
--Çakıl kız eğitimi 😊 (Bu Eğitim son gün olunca en iyi figürü bu oldu. Ee parmaklar alıştı tabi 😄)
--Eğitim sonunda belgelerimizi kendi elleri ile takdim eden belediye başkanına saygılarımı sunuyorum 😄
-- Onu çok sevdiğimi biliyorsunuz 😊❤ Pastry chef duygu tugcu❤
Daha elimde o kadar çok resim var ki. Hepsini paylaşmak isterdim ama çok fazla olacak o şekilde de.😊 Hayatımın en güzel günleri arasından 3 günü sizlerle paylaşmak ve biraz da kafanızda canlansın istedim. Benim gibi pastacılık alanında ilerlemek isteyenlere umarım faydalı olmuştur. Belki bir gün başka bir kampta karşılaşırız neden olmasın 😊 Şimdilik hoşçakalın 😊👋❤❤🔪🔪🔪
→Soru cevap yazım için TIKLAYINIZ
→Gastronomi ve aşçılık arasındaki farklar yazısı için TIKLAYINIZ
Yorumlar
Yorum Gönder