İLK SUSHI DENEYİMİM. Tadı nasıl? Sevdim mi ? Önerir miyim? Nerede yedim ?
Evveeeett😄 aylardır çok istediğim şey oldu ve ben sonunda tadını çooookkk merak ettigim sushi yi denedim 😊 ve sizlerle bu deneyimi paylaşmak istiyorum.
Şimdi öncelikle neden sushi ? Sorusuna cevap vereyim. Sushi bilindiği gibi pirinç yosun ve çiğ balık üçlüsünden oluşan bir japon yemeği. Benim isteğim tamamen meraktan kaynaklanıyordu aslında 😄 tv de falan yiyenleri görüyordum sonra bende denemek istedim. Videolarına yapılışına vs baktım insanların onu yerkenki tepkilerini düşüncelerini araştırdım. Kötü yorumlar olmasına rağmen yine de çok istiyordum 😄 düşünün yani ne hale geldiysem😄 özellikle vashabi😄
Sonra okulumuzda bir workshop olacağını duydum ve bir de ne göreyim aaaa 😄😄 workshop un konusu SUSHI'ymiş 😄 allahım nasıl sevindim nasıl anlatamam . Hemen araştırdım ve başvurumu yaptım tabikide 😄💪 kaçırırmıyım😎 bu ara da workshop için gelecek olan chef MITHAT YALÇINKAYA idi. (Cooook başarılı çok mütevazi ve sevimli bir chef 😊)
Ve büyük gün geldi çattı. Malzemelerimiz her şey okul tarafından temin edilmis hazır vaziyette bizi bekliyordu. Bu ara da Gastronomi bölümünde okuduğum için fakültemizde böyle bir etkinlik yapıldı. 😊
Sushi nin hem yapılışını hemde tadını deneme ve öğrenme şansı yakaladım o gün. Yapımı çok zor değil ama malzemeler gerekli. 4 çeşit sushi yaptık. 2 tanesi sebzeli 2 tanesi balikliydi. 🤗 Yapımını tam anlatamayacağım için direk tadına geçiyorum ☺
Yaptık ve dilimler halinde kestik. Arkadaşlarım her ne kadar ''ıyyyy ben yemem iğrenç kokuyor bu yenmez'' vs deselerde ben içimden ''amaaann yetmezseniz yemeyin be ben yicem'' deyip attım ağzıma valla. Ilk attığım an bir tat alamadım ama daha sonra yosunun o yavan tadı gelmeye başladı ağzıma. Pirinç güzel diyemicem çünkü yapışkan bir kıvamda olsun diye içine sirke konuluyor. Yani sirke ve princi siz düşünün artık 🤔😏 kimisi yer yemez çıkardı 😄 ama ben devam ettim tabi 😄 tadı güzel mı peki ? Tabiki de değil. Bir kere bizim damak tadımıza çok aykırı bir şey. O çiğ balığın sertliğini hissediyordunuz. Yediğiniz hiç bir şeyin tam tadını alamıyorsunuz ve gerçekten iğrenç kokuyor 😄 hele ki o vashabi allaaahhh evlerden irak yani😣😣😣 o nasıl bir acılık ve geniz yakma arkadaş. Acılık biber acılığı değil ama. Çok ağır bir şekilde nane ferahlığı düşünün. Ya da oje kokusu genzi yakar ya. Onu gibi işte. Daha beteri. Onu sürüp yediğim sushi yi bende çıkardım mesela😄 SAKIN ikisini bir arada yemeyin haa benim gibi gözünüzden yaş gelir bak😂😂 harbiden gözümden yaş geldi ama. Vashabiyi hiç sevmedim😒 ama şunu da belirtmeliyim ki iyiki ama iyiki denemişim. Hep içimde kalacaktı. Denemek isteyen kesinlikle alsın ve yesin. Ama merak etmeyen de hiç yeltenmesin 😄 benim en büyük şansım yapılışını da görmem ve denemem oldu. Sizlerle benim yaptığım sushi resimlerini de paylaşacağım aşağıda (inşallah begenirsiniz😄) mithat chef in resimlerini de paylaşacağım. Hadi hangisi benimki bulun 😂😂😂 (zor olmayacaktir)
TEŞEKKÜR EDERIIIIMMM😘😘
İNSTAGRAM (daha fazlası için takip edin)https://www.instagram.com/gastronomivedahasi/?hl=tr
Yorumlar
Yorum Gönder